LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRAKTFRITT  700 KR   |  LAGERSHOP & RÅDGIVNING

Välj rätt rakställ

Välj rätt rakställ

Ett rakställ är kanske inte det första du tänker på när du vill eller tänker börja med våtrakning. Det finns trots allt en hel del som behöver införskaffas, säkerhetshyvel, rakborste, raktvål eller rakkräm, rakblad. Kort sagt, en hel del saker du behöver som tillsammans kan göra ett visst avtryck i plånboken. Men ett ställ för dina rakverktyg som säkerhetshyvel och eller rakborste kan faktiskt vara en bra sak att skaffa redan från början. På sikt kan det till och med vara lönsamt. Låt oss förklara varför i det här inlägget. 

Mindre slitage med ett rakställ

Dina rakverktyg, framförallt din säkerhetshyvel och din rakborste är två fina dyrbara föremål som du förhoppningsvis vill ska hålla länge. För att de ska göra det kan det vara bra att undvika slitage på dem om det går. Då kan ett ställ för dem vara en bra idé. 

Exempelvis om din säkerhetshyvel ligger direkt på exempelvis handfatet eller i badrumsskåpet finns det både en ökad risk för skador och inte minst för att den ska komma i närkontakt med olika bakterier och virus som satt sig på ytorna. Om den istället hänger upp och ner eller med rakhuvudet i ett ställ, antingen ett kombinerat för både säkerhetshyvel och rakborste eller ett för bara säkerhetshyvel är risken mindre att bakterier sprids. Slitningarna på metallen blir också något mindre när det hänger i ett ställ. I förlängningen kan det göra att säkerhetshyveln håller längre på grund av mindre slitage. Dessutom om säkerhetshyveln antingen hänger upp och ner eller med rakhuvudet uppåt är det lättare för vattnet att rinna av säkerhetshyveln och dubbelrakbladet. Vilket gör att båda håller längre. Kort sagt många goda skäl att skaffa ett ställ för dina rakverktyg.

Det samma gäller och till och med i högre utsträckning rakborsten. Om rakborsten står med handtaget nedåt är risken stor att fukt och väta letar sig ner i den känsliga rakknuten som håller ihop borsthuvudet på rakborsten. Det kan orsaka onödigt slitage och skador. Om det får fortgå ett längre tag kan det göra att rakborsten behöver bytas ut. 

För att du ska undvika slitage med rätt ställ för dina rakverktyg har vi under respektive rakställ, rakborste och säkerhetshyvel angett vilka som passar ihop med vilka för att underlätta för dig i valet av rakställ, för att du ska kunna minska slitaget på dina rakverktyg.

Snyggare och enklare med ett rakställ

Med ett rakställ blir det också enklare att hålla ordning på dina rakverktyg som säkerhetshyvel och rakborste. Eftersom dina rakverktyg förhoppningsvis hänger i rakstället vet du alltid var du har dem. Något som underlättar om och när du ska raka dig fast samtidigt känner dig stressad och eller trött som på morgonen. Istället för att behöva leta finns de alltid där för dig. 

Det ser också snyggare ut än att de ska ligga någonstans i badrumskåpet eller på handfatet. 

Vilket rakställ bör jag välja?

Det finns i grunden tre typer av rakställ, kombinerade rakställ, det vill säga rakställ som passar för både säkerhetshyvlar och rakborstar, sedan rakställ för antingen en säkerhetshyvel eller rakborste. Ställen har några olika för och nackdelar som det kan vara bra att känna till i valet av rakställ som passar just dig. 

Det viktigaste är alltid att du ska välja det som passar dig och dina behov bäst. 

Hur kan jag veta om den rakborste eller den säkerhetshyvel jag har passar för ett visst ställ?

Vi kan förstås bara ge direkt vägledning och guidning online till de rakställ, de säkerhetshyvlar och rakborstar vi har i vårt sortiment. Men vi hjälper även givetvis till i den mån vi kan och har möjlighet att svara på om andra säkerhetshyvlar, rakborstar och rakställ passar tillsammans. Kontakta oss gärna så berättar vi mera. 

Kombinerade ställ

Kombinerade ställ passar både för en säkerhetshyvel och en rakborste. Något som är mycket praktiskt, särskilt om man har lite plats för att förvara sina rakverktyg. Dessutom är det enkelt att hitta dem om säkerhetshyveln och rakborsten är tillsammans. Men det finns också nackdelar. Kombinerade ställ passar inte för alla säkerhetshyvlar och rakborstar tillsammans. Något som kan vara bra att veta innan du skaffar ett ställ. Under våra rakborstar, säkerhetshyvlar och kombinerade ställ har vi angett vilka ställ som passar för vilka produkter. Tänk på att även om en rakborste eller säkerhetshyvel av ett särskilt märke och eller modell passar är det inte säkert att det matchande rakverktyget gör det. Dessutom vilka produkter som passar för vilka ställ. Är du ändå tveksam, hör gärna av dig. Vi hjälper gärna till att hitta ett ställ som passar just dina behov. 

De kombinerade ställen kommer i de allra flesta fallen från det tyska företaget Mühle som under lång tid tillverkat olika tillbehör för våtrakning och förstås också rakborstar och säkerhetshyvlar. Mühle har ett flertal olika designserier där serierna har ett eller flera ställ som passar.

Ställ för rakborstar

Om inte annat tycker vi definitivt att du ska skaffa ett ställ för din rakborste. Det gör att din fina rakborste håller längre genom att vara fräschare och har mindre risk för slitage och andra skador. Nackdelen är förstås att du kommer behöva ha din säkerhetshyvel i ett separat ställ. Något som du förstås kan ha men då behöver du ändå ett ställ för din rakborste. Liksom med de kombinerade ställen passar inte alla ställ för rakborstar alla rakborstar. Men vi har angett vilka rakborstar som passar för vilka ställ för rakborstar. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta oss. 

Mühle har utöver kombinerade ställ flera ställ som passar både deras och andras rakborstar. Allt för att din rakborste ska kunna hålla sig fräsch länge. 

Ställ för rakhyvlar

Vi tycker att ett ställ för din säkerhetshyvel, det rakverktyg som ändå är det huvudsakliga och mest centrala bland dina rakverktyg är en självklarhet. Dessutom håller det säkerhetshyveln fräschare och risken är mindre för att bakterier ska spridas med ett ställ för rakhyvlar. Samtidigt är det återigen att alla ställ för rakhyvlar inte passar alla säkerhetshyvlar. Därför är det viktigt att se till att du väljer rätt ställ som passar just din säkerhetshyvel. 

När det gäller ställen för säkerhetshyvlar från Rockwell passar dessa enbart för de flesta Rockwell säkerhetshyvlarna. 

Ta hand om ditt ställ på ett bra sätt

Liksom allt annat är det viktigt att ta hand om ditt rakställ på ett bra sätt. Det är förhållandevis enkelt men det finns några saker som kan vara bra att tänka på. 

Skölj av ditt ställ regelbundet. Tänk på att tvålrester och andra restprodukter från din rakning som exempelvis hudavlagringar och annat kan fastna här och spridas härifrån. Därför bör du hålla ditt ställ rent. Oftast räcker det med att bara skölja det under ljummet vatten. Starka rengöringsmedel kan ha en frätande effekt på ytan. Vid behov kan du använda en ren borste för att något mera noggrant göra rent ditt ställ. 

För att göra rent stället mera noggrant kan du använda en liten liten mängd alkohol som förhoppningsvis har en desinficerande effekt mot bakterier och virus. 

Tänk på att ditt ställ kan vara ömtåligt och att rakverktygen kan orsaka skador om de hanteras fel. Förvara därför stället och rakverktygen utom räckhåll för barn. 

Använd inte din vanliga smutsiga handduk eller något annat för att göra rent ditt ställ, det kan bidra till spridning av virus och bakterier. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 700kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa