LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Rakhyvel

En rakhyvel för miljön och plånboken

En rakhyvel som är bra för miljön och plånboken? Det låter fantastiskt, men vilken rakhyvel ska man välja för att uppnå det? En säkerhetshyvel, såklart, som minskar mängden plastavfall jämfört med engångshyvlar eller flerbladshyvlar. Dessutom är en säkerhetshyvel billigare i det långa loppet än både en engångshyvel och en flerbladshyvel. Låt oss berätta mer!

Ekonomiskt och miljövänligt: Engångshyvlar eller Säkerhetshyvlar

En rakhyvel som är avsedd att användas bara en eller ett ytterst fåtal gånger, en engångshyvel, är en av de största miljöbovarna av dem alla. Det kan verka som ett billigt och bekvämt alternativ till en återanvändbar rakhyvel, men sanningen är att engångshyveln är sämre både för plånboken och miljön.

Ett paket med engångshyvlar av plast kostar lika mycket, om inte mer, än ett paket med återanvändbara dubbelrakblad till en säkerhetshyvel. Dessutom orsakar engångshyvlar en stor mängd plastavfall som inte är bra för miljön. Framställningen av engångshyvlar och alla transporter ökar också utsläppen, vilket är sämre för miljön.

Därför rekommenderar vi alltid att köpa en rakhyvel av typen säkerhetshyvel med dubbelrakblad istället för en engångshyvel. Det är bättre både för plånboken och miljön. Nyfiken på vårt sortiment av rakhyvlar? Längre ner tipsar vi om några populära modeller!

Ekonomiska och hållbara val för din plånbok


Användningen av en säkerhetshyvel är inte bara fördelaktig för miljön utan också för din ekonomi. Det är viktigt att notera att en säkerhetshyvel i metall initialt kan vara lite dyrare än en flerbladshyvel i plast. Men det långsiktiga värdet är betydligt högre eftersom en säkerhetshyvel har en längre hållbarhet. Den behåller sin fräschhet längre än en flerbladshyvel och behöver därför inte bytas ut lika ofta.

Även om det vid första anblicken kan verka som att användningen av en flerbladshyvel i plast är billigare, är detta inte faktiskt fallet. Trots att den initiala kostnaden för en säkerhetshyvel med dubbelrakblad kan vara något högre, så sparar den dig faktiskt pengar i det långa loppet eftersom den varar längre.

Den verkligt betydande besparingen både ekonomiskt och miljömässigt när du använder en säkerhetshyvel jämfört med en engångshyvel eller flerbladshyvel återfinns i de dubbelrakblad som används.

Varför säkerhetshyvel är mer ekonomiska

Det finns många skäl till varför en säkerhetshyvel är mer ekonomiska än engångshyvlar och flerbladsystem. Låt oss titta närmare på några av dem samt göra ett räkneexempel.

Långvarig Investering

En välbyggd säkerhetshyvel kan vara i decennier. Även om den initiala kostnaden kan verka högre jämfört med en engångshyvel, blir det en engångsinvestering som håller år efter år.

Billiga blad

Bladen till säkerhetshyvlar är extremt kostnadseffektiva, speciellt när de köps i bulk. Jämfört med kostnaden för engångshyvlar eller flerbladspatroner, som behöver bytas ut regelbundet, är detta en betydande besparing över tid.

Bättre Rakning, Mindre Slöseri

Eftersom säkerhetshyvlar erbjuder en närmare och mer precis rakning, behöver du inte byta blad lika ofta som du skulle behöva byta ut engångshyvlar eller flerbladspatroner. Detta minskar inte bara avfallet utan också den långsiktiga kostnaden.

Inga onödiga funktioner

Många flerbladssystem marknadsförs med extra “funktioner” som fuktremsor eller vibrerande handtag, vilket kan öka priset betydligt. Säkerhetshyvlar håller det enkelt och effektivt, utan onödiga tillägg som driver upp kostnaderna

Ett räkneexempel

Låt oss göra en snabb jämförelse. Anta att en genomsnittlig person spenderar 200 kr per månad på engångshyvlar eller flerbladspatroner. Det blir 2400 kr per år. En högkvalitativ säkerhetshyvel kan kosta omkring 500 kr, och ett stort pack blad kan kosta 200 kr, vilket räcker för ett helt år. Den initiala kostnaden är 700 kr, med en årlig uppföljningskostnad på cirka 200 kr för nya blad. Över ett år sparar du 1700 kr, och besparingarna fortsätter att växa för varje år.

Ytterligare ett räkneexempel

Rakblad är en stor del i kostnaden för rakning oavsett vilken typ av rakning man väljer. I vår jämförelse har vi tittar på kostnaden per rakning om man skulle raka sig med en engångshyvel, med flerbladsystem eller dubbelrakblad. När det gäller kostnaderna för flerbladsystem och dubbelrakblad är inte själva rakhyveln medräknad. Kostnaden är räknad på ett snittvärde där varje rakblad används 6 gånger. 

Kostnad per rakning med engångshyvel

Kostnaden för rakning med engångshyvel är i snitt 1,37 SEK per rakning

Kostnad per rakning med flerbladsystem

Kostnaden för rakning med flerbladsystem är i snitt 8,18 SEK per rakning

Kostnad per rakning med dubbelrakblad

Kostnaden för rakning med dubbelrakblad är i snitt 0,87 SEK per rakning

Jag vill veta mer

Låt oss prata om säkerhetshyvlar! Om du vill byta ut din rakhyvel, exempelvis en engångshyvel eller flerbladshyvel mot ett mer miljövänligt alternativ kan en säkerhetshyvel vara något för dig. På Shavingroom har vi en bra guide som hjälper dig hitta den perfekta säkerhetshyveln.

Vilken rakhyvel ska jag välja?

Om du letar efter en säkerhetshyvel som är både bekväm och helt i metall, så är Rockwell R1, Rockwell 6S och Mühle Traditional R89 definitivt värda att överväga. Dessa fyra modeller är tillverkade av högkvalitativt material och ger en nära och effektiv rakning varje gång du använder dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa