LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Pre-shave and aftershave

Inte bara raktvål – Pre-shave och aftershave

Pre-shave och aftershave, ska det vara bra? Att raka sig med rakkräm eller raktvål är en utmärkt start på en skön våtrakning – det räcker faktiskt för många. Men för vissa skäggprydda individer kan det behövas några extra steg för att uppnå den perfekta rakningen. Det är här pre-shave och aftershave kommer in i bilden! Men du kanske undrar: vad är dessa produkter och hur och när ska man använda dem? Oroa dig inte, vi har svaren!

Vad är en pre-shave?

Vad är en pre-shave då? Jo, det är en produkt som man använder före rakning. Det kan till exempel vara en lotion, olja eller en fast tvål. Vilken man väljer beror på ens egna preferenser.

Vad är då poängen med att använda en pre-shave? Jo, den hjälper till att återfukta huden inför rakningen. Speciellt om man duschat innan så kan viktiga fetter och oljor som finns naturligt i huden och porerna ha tvättats bort. En pre-shave skyddar också huden mot yttre påfrestningar under rakningen, och tillsammans med rakkräm eller raktvål ökar den friktionen som gör att rakhyveln glider lättare över huden.

När ska man använda pre-shave? Man ska använda den innan rakning. Om man behöver raka samma område flera gånger så ska man bara applicera mer raktvål eller rakkräm, inte mer pre-shave. Men, vi rekommenderar att man använder pre-shave tillsammans med rakkräm eller raktvål varje gång man rakar sig. Om du har extra känslig hud och brukar få hudbesvär så kan en pre-shave vara ett sätt att undvika detta.

Vilken pre-shave rekommenderar vi?

En fantastisk pre-shave som vi varmt rekommenderar är Proraso pre-shave cream Sensitive skin med dess härliga doft av grönt te. Denna klassiker har en massiv följarskara, och det är inget som förvånar oss. Priset på produkten är mycket överkomligt och den är enkel att jobba med, samt ger en känsla av renhet och friskhet.

Phoenix Artisans Accoutrements Ice Cube 2.0 är också väldigt populär och har en underbar menthol doft. Det ger en uppfriskande känsla med dess kylande effekt.

En annan häftig pre-shave är The Bluebeards Revenge rakolja och Mühle beard oil – båda lätta att använda. Om du gillar en god pre-shave, prova en av dessa fantastiska produkter och känn hur din hud blir piggare och mjukare!

Vad är en aftershave? (egentligen)

Vad är aftershave egentligen? Det är en produkt som används efter rakning istället för innan, och finns generellt sett i tre olika varianter: balm, lotion och splash.

En balm har en tjockare konsistens, är alkoholfri och passar utmärkt för alla hudtyper. Den har den bästa återfuktande effekten och kan ha en viss antiseptisk effekt.

En lotion är ett mellanting mellan en balm och en splash, och kan ibland innehålla en mindre mängd alkohol än en splash.

En splash, även kallat rakvatten, är den mest traditionella varianten och innehåller mer alkohol än de andra. Den används främst för att motverka skärsår och har en antiseptisk effekt.

För de med känslig hud rekommenderas en balm medan en splash är bättre för normal hud som önskar en god doft efter rakning. Nu vet du vilken aftershave som passar dig bäst!

Vilken aftershave rekommenderar vi?

Det finns ett antal underbara after shave balms och lotions från Mühle, med varianter som den omtyckta sandelträdoften samt havtorn, grapefrukt & mint och aloe vera. Dessutom finns en nästan helt ekologisk version som är särskilt framtagen för känslig hud. Alla dessa dofter finns självklart med matchande rakkräm eller raktvål.

En annan klassiker och mycket populär serie är D.R Harris Arlington, som finns både som lotion och splash. Här finns också flera andra dofter för den som vill dofta som en brittisk gentleman.

För dig som vill veta ännu mera?

Om du är intresserad av att lära dig mer om aftershave och vilken sort du bör använda, så ta en titt på vår guide! Vi förklarar vad en aftershave är och ger tips om olika sorter som kan passa dina behov. Det är alltid bra att ha koll på vilka produkter som fungerar bäst för din hudtyp, så att du kan njuta av en fräsch och hudvänlig rakning. Kort sagt, om du vill ha en enklare och mer lättsam guide till aftershaves, är vår guide perfekt för dig!

Om du har problem med din hud när du rakar dig, eller i allmänhet, och undrar om det finns något mer du kan göra för att minska besvären, har vi en guide för dig! Förutom att använda pre-shave och aftershave kan du ta ytterligare några enkla steg för att hålla din hud i toppskick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa