Varukorg

UNDVIK RAKPROBLEMEN

Män upplever idag sin rakning som något besvärligt och jobbigt. Vi kan hjälpa dig att istället få en skön och behaglig rakning! Här ger vi lite tips på hur du kan undvika de vanligaste rakproblemen. Det går även bra att ställa frågor direkt till oss genom vårt kontaktformulär.

Innåtväxande skäggstrån, inflammerade hårsäckar och rakfinnar

 Innåtväxande skäggstrån, inflammerade hårsäckar och rakfinnar är vanligt, framförallt hos män med lite grövre skäggväxt. Det beror ofta på att rakningen skett mothårs, eller vid användande av en flerbladshyvel med för aggressiv vinkel på bladen som kan få skäggstrået att växa i fel riktning.

Hitta ditt skäggs växtriktning

Lär känna din skäggväxt så kommer du få en skönare rakning! Fukta ansiktet när du har några dagars skäggstubb och känn sedan med handen i vilka riktningar skägget växer. Tänk på att växriktningen kan variera på olika delar av ansiktet, du kan behöva byta riktning på t.ex. halsen eller kinderna. För många personer räcker det sedan långt med att byta hyvel till en mer förlåtande modell med enbart ett blad (så kallad säkerhetshyvel).

Säkerhetshyvel

Undvik skärsår

Skärsår kan uppstå vid speciella ”problemområden”, t.ex. vid födelsemärken, såväl som på slät hud. Ofta beror de på för högt tryck med hyveln på huden. Undvik skärsår genom att låta hyvelns vikt göra jobbet. Du ska inte trycka den mot huden! Var noga med att alltid dra rakbladet nedåt, drar du det i sidled är det lätt att få ett skärsår. Om olyckan ändå skulle vara framme så finns det snabb hjälp att få, t.ex. med ett alunstift eller en antiseptisk gel!

Irriterad hud efter rakning

Många personer upplever att huden kan kännas irriterad eller öm efter rakning. Det kan även yttra sig som små ”brännmärken”, utslag eller röda prickar. Var noga med att använda en bra rakkräm eller raktvål som innehåller glycerin. Det räcker med ett tunt lager lödder för att skapa en bra glidyta. Raka aldrig direkt på huden! Vill du ha en riktigt nära rakning så  tar du nytt lödder i ansiktet och rakar med hyveln igen.

Undvik torr hud

All rakning med hyvel sliter på huden. Faktum är att varje gång du rakar dig tar hyveln med sig ett tunt lager av huden. Skölj ansiktet i kallt vatten efter rakningen så lugnar du huden efter lödder och hyvel. Badda försiktigt med en ren och torr handduk (gnugga inte – då tar du bort hudens egna återfuktande oljor). Efter rakningen är det skönt med en bra after shave. Vilken sort beror lite på hudtyp och årstid. Lotion passar för personer med torr hy året runt och personer med normal hy vintertid. Sommartid kan däremot en After Shave splash passa bäst för dig med normal hy. Har du lite fetare hy kan du pröva en After Shave splash året om.

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa