LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRAKTFRITT  700 KR   |  LAGERSHOP & RÅDGIVNING

Din första säkerhetshyvel | safety razor

Vad du bör tänka på när du köper din första säkerhetshyvel

Vad du bör tänka på när du köper din första säkerhetshyvel? En fråga du antagligen ställt dig och därför nu är här. De flesta säkerhetshyvlar är i grunden lika. De består av ett handtag tillsammans med ett rakhuvud i en eller två löstagbara delar. Delarna är ett handtag tillsammans med ett rakhuvud som består av en eller två delar. Det spelar ingen roll om ditt rakhuvud har en eller två löstagbara delar. För att skydda huden mot det vassa rakbladet finns också en kam.  

Delarna på en säkerhetshyvel

Att hålla din första säkerhetshyvel i handen är en behaglig känsla av lagom tyngd. Din första säkerhetshyvel, och antagligen de följande har alla ungefär samma delar. 

Rakhuvudet på en säkerhetshyvel är i nästan alla fall gjort av metall, vanligtvis mässing som fått en legering av krom för förbättrad hållbarhet och livslängd. 

Handtaget på en säkerhetshyvel kan vara gjord helt eller delvis av metall. Andra material som hårdplast (resin/harts som ofta använts för att efterlikna andra material), trä, äkta horn och andra metaller förekommer också. Vilket typ av material du väljer på handtag är enbart en fråga om tycke och smak. Det finns också något längre handtag och något kortare. 

Ett längre handtag kan passa om du har väldigt stora händer och eller svårt att komma åt på vissa ställen under din våtrakning. Ett kortare handtag kan ge en något bättre kontroll men det är i grunden en smaksak.    

Säkerhetshyvlar som har ställbara huvuden och andra finesser finns också. Men för en första rakhyvel fungerar en enkel som har ett rakhuvud i en eller två delar utmärkt. En säkerhetshyvel med ställbart huvud gör att vinkeln på bladet kan förändras något.  

Din första säkerhetshyvel stängd eller öppen kam Rakguide

Stängd eller öppen kam?

En viktigt detalj när du köper din första säkerhetshyvel är om den antingen har stängd eller öppen kam. Det innebär att det på rakhuvudet mellan bladet och huden finns en liten skyddande kam. Kamens uppgift är både att skydda huden och att hjälpa skäggstråna upp för att rakbladet ska kunna skära av dem. En säkerhetshyvel med stängd kam har små urgröpningar längs med kammen där skäggstråna kan resas. En säkerhetshyvel med öppen kam har istället tänder eller piggar med tomrum mellan sig. Detta gör det lättare för grövre skäggstrån att resas. 

När du ska skaffa din första säkerhetshyvel rekommenderar vi nästan alltid en stängd kam. Har man ett mycket grovt skägg kan man om man känner för det efter ett tag gå över till en säkerhetshyvel med öppen kam. Naturligtvis finns det inget som säger att man inte kan direkt börja med en öppen kam. Däremot bör man då vara lite mera försiktig för att undvika skador. 

Hur mycket ska din första säkerhetshyvel kosta?

Som med allt annat är det upp till ditt eget tycke och smak, vilken budget du har för att köpa din första säkerhetshyvel. 

I vårt sortiment finns säkerhetshyvlar från 279 kronor upp till 1 495 kronor. Snittpriset är strax över 700 kronor. 

Den stora skillnaden är val av material, framförallt i handtaget.

En säkerhetshyvel i den lägre prisklassen är gjort helt eller till stor del av metall. Det ska också sägas på en gång att metallen i dessa rakhyvlar på intet sätt är av dålig kvalité, de kommer att hålla en lång tid. Oavsett om du är nybörjare eller van inom våtrakning kommer du med en sådan säkerhetshyvel få en utmärkt rakupplevelse varje gång. Om din första säkerhetshyvel är av metall kommer du antagligen ha kvar den under lång tid och njuta av den.  

De säkerhetshyvlar som finns i de högsta prisklasserna har handtag av mer exklusiva material som exempelvis äkta horn eller ädla träslag (naturligtvis i båda fallen mycket hållbart framtagna). Detta är en säkerhetshyvel för dig som kanske vill ha något extra. Funktionen är den samma som säkerhetshyvlarna i de lägre prisklasserna men utseendet är mera exklusivt.  

Vilket märke av säkerhetshyvel rekommenderar ni?

Skillnaden mellan de olika säkerhetshyvlarna idag är mycket liten när det kommer till märke. Nedan presenterar vi några olika säkerhetshyvlar från olika märken. Att välja en av dessa när du köper din första säkerhetshyvel innebär att du köper en rakhyvel av god kvalité till bra rpis. Har du fler frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss för mera information info@shavingroom.se 

Säkerhetshyvel från Merkur

Väljer du att köpa din första säkerhetshyvel från Merkur gör du ett utmärkt val, ett val som många gjort innan dig och där de allra flesta behåller sin rakhyvel år efter år.

Ett märke som ofta rekommenderas både av oss och andra för en nybörjare är det tyska märket Merkur. De erbjuder en säkerhetshyvel av hög kvalité till ett förhållandevis lågt pris. För många är det den första hyvel de skaffar och sedan behåller. Merkur säkerhetshyvlar tillverkas numera av Dovo, en av världens främsta tillverkare av rakknivar och rakverktyg.  Detta är bara några av alla säkerhetshyvlar från Merkur som vi erbjuder. Söker du en särskild hyvel eller vill du veta mera är du alltid välkommen att kontakta oss. När du köper en säkerhetshyvel från Merkur erbjuder vi dig att köpa en matchande rakborste med 5 procents rabatt. Vi har även ett flertal olika fina sets från Merkur som innehåller alla rakverktyg du behöver, säkerhetshyvel, rakborste och ställ. 

Merkur 34C är utan tvekan rakhyvel som de flesta rekommenderar för din första säkerhetshyvel. Något som är mycket lätt att förstå varför. Den har lagom tyngd, stängd kam, helt i metall och lätt att hålla ren. En personlig favorit hos oss. 

Säkerhetshyvel från Mühle

Ett annat liknande märke är Mühle. Ett utmärkt val för din första säkerhetshyvel.

Dessa säkerhetshyvlar är perfekta både för dig som vill ha en bra instegshyvel och eller för dig som vill ha en säkerhetshyvel med handtag av annat än metall. Nedan följer ett axplock av de säkerhetshyvlar som Mühle erbjuder. Söker du en särskild hyvel eller vill du veta mera är du alltid välkommen att kontakta oss.  I många fall finns även en matchande rakborste. När du köper en säkerhetshyvel från Mühle erbjuder vi dig att köpa en matchande rakborste med 5 procents rabatt. Vi har även ett flertal olika fina sets från Mühle som innehåller alla rakverktyg du behöver, säkerhetshyvel, rakborste och ställ. 

Säkerhetshyvel från Rockwell

Är din första säkerhetshyvel från Rockwell? Då kan vi bara gratulera till ett utmärkt köp. Rockwell Razors säkerhetshyvlar anses vara några av de absolut bästa. Liksom både Merkur och Mühle har de också ett flertal olika modeller. Det gör det enkelt för dig att hitta både en första hyvel sedan något att växa i. 

Deras hyvel R1 är ett utmärkt första val exempelvis för din första rakhyvel. Ett nästan oslagbart pris på en rakhyvel av utmärkt kvalité. Eller om du vill direkt ta ett steg upp är 2C en utmärkt serie att börja med. Därifrån kan du sedan ta dig vidare.  

Övriga säkerhetshyvlar

Säkerhetshyvlar från både Merkur och Mühle är riktigt bra med många nöjda användare världen över. Men kanske vill du ha något annat som din första säkerhetshyvel? Något annorlunda som de flesta inte har, för att visa din personlighet, vem du är. Naturligtvis har vi säkerhetshyvlar som passar dig också, som exempelvis Mr Bear Family, The Blue Beards Revenge, och många fler. D.R. Harris Ltd är ett brittiskt varumärke med lång och anrik historia. Mr Bear Family är ett svenskt märke som blivit mycket uppskattat. The Bluebeards Revenge är framtaget framförallt för dig med grovt skägg men passar förstås alla andra också. 

Mer om säkerhetshyvlar

I ditt sökande efter din första säkerhetshyvel som passar dig har vi förstås massor av mer material. 

Guide till säkerhetshyvel
I vår guide till säkerhetshyvlar berättar vi ännu mera om vad du bör tänka på i valet av säkerhetshyvel som passar just dig. En utmärkt början när du ska köpa din första säkerhetshyvel.

Generell rakguide 
I vår generella rakguide hittar du mera information om vad utöver en säkerhetshyvel du kan behöva för att komma igång med våtrakning. Rekommenderas innan du sätter igång att raka dig med din första säkerhetshyvel. 

Vårt sortiment av säkerhetshyvlar 
I vårt sortiment av säkerhetshyvlar finns ett 50-tal olika säkerhetshyvlar från en mängd olika varumärken. Vi är säkra på att du kommer hitta din första säkerhetshyvel här. Kanske även andra, tredje och fjärde. 

I vårt blogginlägg “Vad är en safety razor? vi ger dig svaret” berättar vi mera om vad en safety razor är, vilka delar den består av och vad som kan vara bra att tänka på vid köp av din första safety razor. 

Blogginlägg: Vad är en safety razor? Vi ger dig svaret 

Vill du ha fyra goda skäl till varför du ska använda en säkerhetshyvel? Det har vi skrivit i detta inlägg där vi ger dig fyra goda skäl till att använda en säkerhetshyvel. Efter att ha läst detta tror vi att du kommer vilja använda din första säkerhetshyvel om ännu mera. 

Blogginlägg: 4 goda skäl till att använda en säkerhetshyvel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 700kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa