LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Sommarskägg

Dags att börja odla sommarskägg!

Vill du ha ett snyggt härligt ledigt sommarskägg till sommaren? Då är det hög tid att börja nu om du inte redan gjort det. För dig som redan är igång kan du njuta av frukterna av ditt arbete. Har du inte redan börjat, lugn, det kommer ordna sig för dig med, läs vidare och se hur du får skägget du vill ha i sommar. 

Ja! Det ska sägas att allt som det pratas om här inte kommer fungera eller passa för alla. Skäggväxt är tyvärr olika från ansikte till ansikte.   

Hur får du då ditt härliga sommarskägg?

Genom arbete, tålamod och en gnutta tur med gentombolan. 

Börja med att låta skägget växa utan att trimma det

Håll skägget rent och återfuktat med skäggolja för att motverka klåda och torrhet.

När skägget har nått önskad längd kan du använda ett skäggverktyg för att nå önskad stil

Låt sommarskägget växa ut!

För att odla ett fylligt sommarskägg bör du avstå från att raka eller trimma det under fyra-sex veckor för att tillåta jämn tillväxt. Även om fläckar kan uppstå där skägget inte växer kommer det förhoppningsvis tids nog att jämnas ut. 

Ett skägg växer i snitt 0,3 mm.per dag, på en månad blir det drygt 10 mm eller 1 cm. Det här kan vara en väldigt jobbig period, ditt skägg kan se ovårdat ut men det gäller att hålla ut efter bästa förmåga. För att svara på din fråga. Nej tyvärr finns det inte mycket du kan göra för att skynda på eller på annat sätt öka skäggtillväxten. Möjligen kan saker som god sömn, tillräckligt med motion, varierad hälsosam kost och liknande hjälpa till. Men mycket handlar om dina gener och de möjligheter du har att odla sommarskägg.    

Sköt om skägget och huden

När du vill odla ditt sommarskägg är regelbunden rengöring och återfuktning av skägget avgörande för att motverka klåda och torrhet. Genom att använda en skäggolja regelbundet och andra skäggvårdsprodukter som skäggbalsam och skäggschampo kan du göra detta. 

Börja alltid med en skäggolja, du kan också använda en skäggborste om du vill, det underlättar och förbättrar. Skäggoljans viktigaste uppgift är att återfukta och skydda skägget samt huden under. En mycket viktig del när du vill odla ditt sommarskägg. 

Väder och vind, värme och kyla, fukt och torka är alla saker som skapar stora påfrestningar på din hud, inte minst den känsliga huden i ansiktet och skägget. Med en skäggolja återfuktar du skägget, gör det starkare och mer hållbart. Använd gärna en skäggborste vilket hjälper till att borsta bort smuts, damm och annat som fastnar i skägget och som kan skada det. Dessutom hjälper skäggborsten till att fördela skäggoljan. Gör detta för att ditt sommarskägg ska bli prydligt och snyggt. 

 

Håll sommarskägget snyggt

Även om det är viktigt att låta bli, åtminstone i början att inte raka eller trimma sommarskägget kan det när du tycker att det nått en lämplig längd faktiskt vara bra att hålla det snyggt.

Att trimma eller raka kantlinjerna på skägget är ett enkelt sätt att hålla det snyggt. Det kan enkelt göras exempelvis med en rakgel och en säkerhetshyvel, gärna med ett extra vasst blad. Du kan också använda en skäggtrimmer för att se till att skägget har en jämn snygg längd. 

Kom även ihåg att fortsätta med skäggolja och skäggkam. Komplettera gärna med ett skäggbalsam, särskilt om du utsätter skägget för mycket sol, fukt eller annat under sommaren för att du ska ha ett fint sommarskägg hela sommaren.

 

Tre viktiga produkter som behövs

Som tidigare nämnts finns det några produkter som är särskilt viktiga för att du ska få ett snyggt sommarskägg, skäggoljan är en av de viktigaste. Tillsammans med skäggoljan rekommenderar vi också ett extra skarpt dubbelrakblad eller en skäggtrimmer för att hålla sommarskägget snyggt hela sommaren.

Den viktiga skäggoljan

Skäggoljan kan och ska du använda under hela processen, från det att du börjar odla ditt skägg tills att det har blivit det skägg du önskar dig. Kan användas dagligen, men helst inte mer än en till kanske som mest två gånger per dag. Använd inte heller för mycket. Börja med lite och arbeta in det. För mycket ger bara ett kladdigt och oljigt skägg som inte ser snyggt ut.

Ett extra skarpt rakblad

Ett extra skarpt rakblad, gärna något skarpare än vad du brukar använda är ett enkelt sätt att få till snygga och raka kantlinjer. Detta eftersom du behöver vara något mer försiktig och noggrann när du rakar dig. Tillsammans med ett blad som är vassare vilket lättare tar bort skäggstrån. 

Håll skägget i trim

Med en trimmer är det sedan enkelt att hålla skägget i lämplig längd och att det ser snyggt och välvårdat ut hela sommaren.

Jag vill veta mer

I vår skäggvårdsguide går vi genom mer om allt du behöver veta om skäggvård för att få ett riktigt snyggt skägg i sommar 

Läs mer: Vår skäggvårdsguide 

I vår guide till trimmer hittar du den trimmer som kommer passa bäst för dig och dina behov. 

Läs mer: Trimmerguide

Vi tjatar ofta om skäggolja och hur bra det är, vill du veta mera om varför? 

Läs mer: Tre goda skäl att välja skäggolja

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa