LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Vanligaste myterna om våtrakning

Sant eller falskt? De vanligaste myterna om våtrakning!

Alla har vi hört en eller flera av dom, och säkerligen ifrågasatt hur mycket sanning som ligger bakom men ändå finns dom med där i bakhuvudet. Vi pratar om myterna kring rakning. Vi har listat några av de vanligaste myterna och slår hål på dom en efter en!

1. Att våtraka varje dag gör att skägget växer snabbare, blir grövre och mörkare​

Detta är en utav de absolut vanligaste och äldsta myterna kring rakning som vi kan slå hål på en gång för alla. Skäggväxtens tjocklek och färg styrs inte av hur ofta du rakar och rakning varje dag gör inte att håren växer snabbare.

2. Nya rakblad ger fler skärsår och inte bättre rakning

Faktum är att sanningen är helt det motsatta. Det är betydligt större risk att få skärsår med ett gammalt, slött rakblad än med ett nytt vasst. Med ett äldre rakblad behöver du använda mer tryck för att få en nära rakning vilket är en av de vanligaste orsakerna till skärsår. När du märker att du behöver använda mer tryck på hyveln för att få en nära rakning är det ett tecken på att det är dags att byta blad!

Läs mer: Guide till rakblad 

Läs mer: Alla våra rakblad

3. Du måste raka flera gånger för att få en nära rakning

I regel är det inte antalet gånger du rakar som avgör hur slätt resultatet blir, att raka flera gånger på samma område orsakar snarare bara irriterad hud.

4. Rakblad ska bytas en gång i veckan

Det finns många olika faktorer som avgör hur snabbt ett rakblad behöver bytas. Till exempel hur bra det sköts och rengörs efter varje rakning, hur ofta du rakar, vilket blad du använder osv. Använder du ett blad av hög kvalitet så är en gång i veckan antagligen för ofta, det bästa sättet är att gå på känsla och byta när du känner att det inte tar lika bra som tidigare.

5. Rakning irriterar och sliter på huden

Om du är noga med förberedelserna och eftervården är faktiskt rakning bra för huden. Rakning hjälper till att avlägsna död hud och ger den ett hälsosammare utseende. Om du upplever att huden blir torr eller irriterad efter rakning beror det antagligen på att huden inte är tillräckligt förberedd innan du rakar. Använd en mjukgörande produkt så som rakolja som mjukar upp skäggstråna innan du påbörjar rakningen. Avsluta med en lugnande och återfuktande aftershave.

Läs mer: Alla våra pre-shave

Läs mer: Alla våra after shave

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa