Varukorg

LEVERANS 1-2 DAGAR  | FRI FRAKT ÖVER 600 KR

SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL

Här finns allt du behöver veta om skötsel och underhåll av dina rakverktyg som säkerhetshyvel, rakborstar, rakkniv och strigel.

Med rätt skötsel och underhåll kommer dina rakprodukter att ge dig många års härlig rakning!

Säkerhetshyvel

Skölj hyveln i rent vatten efter rakningen. Om du har tvål- och kalkrester på hyveln kan du rengöra den med en tandborste.

Tänk på att använda en helt ren tandborste, ha gärna en separat tandborste för din rakhyvel för att inte blanda ihop den med andra tandborstar och riskera att bakterier och annat förs från ett ställe till ett annat. Byt rengöringstandborste med jämna mellanrum. 

Byt dubbelrakblad på din säkerhetshyvel direkt när den känns slö. Slöa blad kan orsaka onödiga skador och andra hudbesvär. 

Rakborstar

Skölj rakborsten noga i rent vatten efter varje användning för att undvika intorkade tvålrester. Skaka och krama försiktigt ur vattnet ur borsten med ett lätt tryck och torka den sedan mot en ren handduk.

Vi rekommenderar att du förvarar din rakborste hängandes upp-och-ner i ett ställ. Då rinner inget vatten ner i hårknuten och borsten får en längre livslängd.

Genom att den hänger upp och ner ser den också trevligare ut i ditt badrum och du vet alltid vart du har den när du ska raka dig.

Rakkniv och strigel

För att rakkniven ska behålla sin vassa egg är det mycket viktigt att den får rätt underhåll, annars måste den slipas om.

Strigla kniven innan varje användning genom att dra den med ett lätt tryck, med knivsryggen först, över den sträckta strigeln. Använd först den tygklädda sidan för att få bort dammpartiklar och annat som fastnat på bladet. Använd sedan lädersidan för att räta ut de mikroskopiska vågor som blir vid rakning.

Vi rekommenderar att du lämnar in din rakkniv för slipning till en kunnig yrkesman annars finns det risk att knivens blad skadas och den blir obrukbar. 

När du vänder kniven är det mycket viktigt att du rullar den över knivens rygg och inte över eggen, annars förstör du den ömtåliga eggen! Strigeln behöver då och då smörjas in med gul (lädersidan) och vit (kanvassidan) pasta för att behålla sin smidighet.

Skölj kniven efter användning och torka sidan av bladet lätt med en ren handduk.

Rakskålar och andra tillbehör

Vi rekommenderar att du endast handdiskar våra produkter med milt diskmedel, oftast räcker bara varmt vatten ur kranen. Gör detta gärna i samband med rakningen. 

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa

10% Rabatt
Bli medlem i vårt nyhetsbrev idag och erhåll 10% rabatt på ditt första köp!
    Bli medlem
    Jag godkänner Villkoren