LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Aftershave Skäggvård, hudbesvär, behandling

Unna dig en härlig behandling

Alla hjärtans dag, födelsedagsfest eller någon annan högtid. Det finns det gott om orsaker att unna sig själv eller någon annan en härlig behandling för håret, ansiktet eller skägget. Vi går genom hur du gör.

Förberedelser inför behandlingen

Varje behandling vi börjar med en härlig dusch eller ett bad. En möjlighet att få känna sig ordentligt ren, samtidigt kunna koppla av ett ögonblick. Varmt vatten hjälper till att öppna upp porerna i huden vilket gör det lättare för dem att tvättas rent på djupet.

Håret

Använd ett härligt schampo först för att tvätta rent håret. Det rensar bort smuts, damm och annat som lätt kan fastna i håret och skada det om man inte är försiktig. Använd gärna också en conditioner, ett balsam som återfuktar och skyddar håret. 

För den där känslan av det lilla extra, särskilt vid ett sådant här tillfälle föreslås också en hårbehandling, en hair treatment. Stärker huden i skalpen under håret, skyddar hårsäckarna och gör att håret blir ännu starkare. Används efter att du har duschat och sköljt ur håret. En hair treamtment ska inte sköljas ur. 

Hur ofta du använder dessa medel är förstås upp till dig. Men vid ett extra speciellt tillfälle, en högtid som alla hjärtans dag tycker vi att du ska bjuda ditt hår på en extra fin behandling.

Skägget

Precis som med håret är ditt skägg förtjänt av en fin behandling, gärna ofta men inte minst vid speciella högtider som alla hjärtans dag, födelsedagar eller bara för att. Det ger också skägget lite mer lyster, fyllighet och volym. Eftersom huden blir renare under skägget kan det också underlätta för skägget att växa. För att göra detta behövs ett särskilt skäggschampo, framtaget för att just tvätta skägget på djupet samt huden under. 

Ett tips är också att alltid ha med sig några tvättservetter för skägget vilket gör det smidigt och enkelt att få bort matrester och smuts som kan fastna i skägget eller mustachen under middagen exempelvis. Dessa behöver inte sköljas ur efteråt och har ofta också en mycket trevlig doft.  

Oavsett om du ska ägna dig åt våtrakning eller skäggvård är en ordentlig skäggtvätt ett bra och härligt första steg. 

Ansiktet

Även själva ansiktet förtjänar lite extra fin behandling, särskilt i samband med en högtid. För att göra ansiktet riktigt rent och få en riktigt härlig behandling rekommenderas två steg. 

Börja med att noggrant tvätta ansiktet med hjälp av en cleanser eller moisturiser som är avsedd för ansiktet och inte exempelvis en vanlig kropps- eller handtvål. De senare produkterna kan torka ut huden i ansiktet och utsätta den för onödigt besvär. En cleanser eller moisturiser som är avsedd för ansiktet har en betydligt bättre återfuktande effekt samtidigt som den sköljer bort exempelvis smuts, damm och andra partiklar. Du kan använda en sådan produkt dagligen eller vid behov.

Därefter kan du gärna använda en face scrub som rengör porerna på djupet och ser till att de blir ordentligt rena. En mycket bra start för exempelvis våtrakning, skäggvård eller bara lite härlig ansiktsvård i samband med någon speciell högtid som alla hjärtans dag eller födelsedag. Det här steget räcker det om du gör en eller kanske två gånger i veckan. Därför är det utmärkt att göra det i samband med något speciellt. 

Själva behandlingen

Vilken eller vilka behandlingar du njuter av är förstås helt och hållet upp till dig. Kanske en, två eller varför inte alla tre? Ordningen bestämmer du också själv. Ska du göra alla tre kan det vara lämpligt att börja med våtrakningen, därefter ansiktsbehandlingen och till sist skäggvården. 

Klassisk våtrakning

Inför en högtid som alla hjärtans dag, en födelsedag eller bara för att tycker vi att du ska unna dig en riktigt härlig våtrakning som hos en barberare fast hemma. Låter det svårt och komplicerat? Inte då, allt du behöver är lite lugn och ro, lite tid och några saker. 

I vår artikel om hur du får en lyxig våtrakning som hos barberaren hemma går vi genom allt du behöver. 

En lyxig våtrakning hemma

En fördjupad ansiktsbehandling

Att lite mer på djupet och i detalj ta hand om sitt ansikte för att få ett fräschare och renare ansikte inför en speciell högtid är både trevligt och uppskattat. Dessutom inte särskilt jobbigt eller tidskrävande som man kan tro. 

Huden och området kring och framförallt under dina ögon är ett sådant ställe som kan kräva lite extra behandling och kärlek. Med en kräm speciellt framtagen för det här området kan dina ögon se lite piggare och klarare ut. 

Ibland kan ansiktet behöva lite extra hjälp för att se ordentligt piggt och fräscht ut. 

Att göra detta tar bara lite längre tid. Kan göras dagligen eller vid behov. Framförallt som sagt vid en speciell högtid tycker vi att detta verkligen är en behandling du ska unna dig själv.

En rekommendation för en fördjupad ansiktsbehandling är att börja redan kvällen innan och använda en nattcreme som hjälper till att återställa huden under natten medan du sover. Något som görs automatiskt men med hjälp av en creme kan det förbättras och din hud kommer kännas något bättre när du vaknar på morgonen. 

Särskilt under de allra kallaste och varmaste månaderna på året kan en fördjupad ansiktsbehandling vara att rekommendera vid behov, oavsett om det är en högtid eller inte. Detta eftersom varm luft, solens strålar och nederbörd kan slita hårt på huden. 

Skön skäggvård

Att ägna dig i lugn och ro en stund åt skäggvård, oavsett om du har rakat dig eller inte tycker vi är en härlig behandling du ska unna dig, inte minst vid en högtid då det kan vara trevligt med ett snyggt välvårdat skägg. Har du dessutom börjat med att tvätta skägget ordentligt har du en väldigt bra start att utgå från. Med en grundläggande ansiktsvård kan det inte bli mycket bättre. 

Oavsett om du bara har kort stubb eller ett långt kraftigt skägg är skäggvård något du både kan och bör ägna dig åt. Även om det förstås med ett längre skägg kan krävas lite mera och ta lite längre tid. Det gäller förstås även om du har mustasch. 

Det är bra om skägget är bara lätt fuktigt eller torrt när du börjar. Är skägget blött kan det vara svårt att applicera produkterna på ett bra sätt. 

Börja gärna med en skäggborste att borsta genom skägget ordentligt. Det hjälper till att ta bort smuts och damm exempelvis som kan ha fastnat. Rätar ut skäggstrån och gör det lättare att applicera eventuella produkter. Använd den storlek på borste du tycker passar, antingen en mindre eller en större. 

Använd också gärna en skäggsax för att ta bort för långa skäggstrån eller fjun som är i vägen. Det kan också vara ett sätt att rätta till kantlinjer och annat för att få ett riktigt snyggt skägg. 

När du känner dig nöjd använder du först en skäggolja som gärna kan finfördelas i skägget med en borste. 

Därefter gärna ett skäggbalsam för att få lite extra lyster och fyllighet till skägget. Dessutom tycker vi att ett mustaschvax för mustaschen är ett måste, särskilt vid en högtid för att få en prydlig mustasch att stoltsera med. 

 

Avsluta med en trevlig doft

En trevlig doft som exempelvis en eau de cologne eller eau de parfum är ett perfekt sätt att avsluta en härlig behandling av ansiktet.  

Vi har också skrivit om hur du kan välja rätt doft för rätt tillfälle. 

Rätt doft för rätt tillfälle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa